Könyvelő iroda


Elérhetőség

72/784-865

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAcebook

Átszabnák a nyugdíjrendszert

Létrehozva 2013. november 19. (kedd) 08:37

Állami foglalkoztatói nyugdíjpénztár alakulhat a Takarékbank bázisán.


A Nemzetgazdasági Minisztérium olyan törvénytervezetet bocsátott társadalmi vitára, amely jelentősen átalakítaná a nyugdíjpénztárakról szóló törvényeket, és lehetővé tenné az első foglalkoztatói nyugdíjpénztár 2014-es megalakítását – írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

A módosító indítvány olyan elemeket tartalmaz, amelyet szinte bizonyosan egy alapítói szándékkal bíró lobbi kért. Pénztárat bank, befektetési társaság vagy biztosító továbbra is alapíthatna, de foglalkoztató már nem. Ugyanakkor lehetőség nyílna arra, hogy magánszemélyek egyénileg is belépjenek foglalkoztatói pénztárba, ha maguk után fizetik meg a tagdíjat. A foglalkoztatók sem maradnak ki a pénztáralapításból, ám csak önkéntes pénztárban lehetnének alapítók mint elkülönült jogi személyek, illetve akár több foglakoztató is alapíthatna zárt pénztárat – olvasható a lap írásában.

Maga az állam fontolgatja foglalkoztatói pénztár alapítását − értesült a Napi Gazdaság. Az alapítói banki hátteret a most formálódó Takarékbank és hálózata adhatná, és a pénztárnak akár egymillió tagja is lehet majd.

További részleteket itt talál.

Forrás: www.ado.hu

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark